Naslovna / Vijesti / Hronika / Tokom vikenda sankcionisano 1276 vozača, 41 uhapšen

Tokom vikenda sankcionisano 1276 vozača, 41 uhapšen

Tokom prethodnog vikenda dogodile su se 33 saobraćajne nezgode u kojima je jedna osoba smrtno stradala, četiri teško povrijeđene, dok su njih 23 zadobile lake povrede.  Zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1276 vozača, a shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 41 vozač je isključen iz saobraćaja, uhapšen i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

“Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na “punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično. Podsjećamo da ni u bilo kojoj drugoj državi, pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna niti realna mogućnost da na svakoj kritičnoj ili opasnoj dionici puta bude fizički prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, prilagodili brzinu i svoje ponašanje u saobraćaju”, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog toga, još jednom apeluju na vozače da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije i u narednom periodu nastojati da, kroz pojačano prisustvo, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

O RTPV

Pročitajte i

Formiran predmet povodom prijave protiv S.R. iz Pljevalja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom prijave građanina kao i povodom navoda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *