Naslovna / Vijesti / Društvo / U Pljevljima počela Inženjerska škola nauke

U Pljevljima počela Inženjerska škola nauke

Uz podršku Ministarstva nauke, Opštine Pljevlja, Elektrotehničkog fakulteta i Rudnika uglja počela je s radom petodnevna Inženjerska škola nauke u organizaciji Američkog ugla i NVO Korak s naukom. Ministarka, Sanja Damjanović, otvarajući školu ukazala je na značaj obrazovanih mladih ljudi i inovativne reformske zakone koji bi trebalo da doprinesu boljem pozicioniranju naše države u tehnološko preduzetničkoj sferi.

Reformska zakonska rješenja u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja u sinergiji sa modernom infrastrukturom i znanjem, doprinijeće poziciranju Crne Gore kao zemlje novih mogućnosti i atraktivne destinacije za razvoj tehnološkog preduzetništva, ocijenila je ministarka nauke Sanja Damjanović otvarajući inženjersku školu nauke u Pljevljima.

U Crnoj Gori je u ranijem periodu, uprkos uloženih 3 miliona eura u 40 inovativnih grantova, izostao porast startapova, a taj problem bi trebalo da bude prevaziđen sa dvije mjere ugrađene u novousvojena zakonska rješenja.

Učesnike je pozdravio i predsjednik opštine Igor Golubović.

Organizatori škole nijesu mogli izaći u susret svim zainteresovanim jer je broj učesnika zbog preventivnih mjera usljed koronavirusa ograničen na 20.

Organizatori škole su ambicije da se u narednoj godini proširi program uz uključivanje i drugih inženjersko naučnih disciplina, a partnerstvo opštine i ministartsva nastaviće se u pravcu osnivanja lokalnog inovaciono preduzetnilkog centra.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *