Naslovna / Vijesti / Društvo / Počelo asfaltiranje gradskih saobraćajnica

Počelo asfaltiranje gradskih saobraćajnica

Preduzeće “Crnagoraput” ad iz Podgorice počelo je sa izvođenjem radova na asfaltiranju gradskih saobraćajnica u Pljevljima, za koje će Opština Pljevlja tokom ove građevinske sezone izdvojiti 248.500,00 eura.

Presvlačenjem i sanacijom gradskih saobraćajnica asfaltnom masom biće obuhvaćeno oko 70 saobraćajnica, tačnije 20.000m2 saobraćajnih površina na gradskom području.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović tim povodom obišao je započete radove koji izvode na zaobilaznici u naselju Ševari.

Opština Pljevlja je tokom ove godine predvidjela značajne količine asfalta kako na gradskom, tako i na seoskom području. Počeli smo sa realizacijom ugovorenih obaveza sa “Crnagoraputom” ad iz Podgorice, gdje se trenutno realizuju radovi na pljevaljskoj mini-zaobilaznici, odnosno nekadašnjoj ulici Save Kovačevića a sadašnjoj Peđe Leovca i Hamdije Šahinpašića. Na ovom mjestu ugrađuje se preko 4.500 m2 novog asfalta, tako da ćemo uz 600 metara koje smo ugradili u prethodnih par mjeseci dobiti revitalizovanu saobraćajnicu sigurnu za obavljanje saobraćaja”, kazao je Golubović.

On je dodao da je ugovor sa “Crnagoraputom” potpisan do nivoa od 20.000 metara kvadratnih asfalta koje se odnose na asfaltiranje novih i popravku starih saobraćajnica u Pljevljima.

“Ove sezone asfaltiranjem je predviđeno asfaltiranje novih, trenutno tamponiranih sedam saobraćajnica širine 3-4 metra, u kojim će biti omogućen savremeni prisup kućama, prije svega u naseljima Ševari i Guke, ali i u ostalim dijelovima grada”, dodao je predsjednik Opštine Pljevlja.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *