Naslovna / Vijesti / Politika / Саопштење за јавност коалиције За будућност Црне Горе поводом трибине одржане у Пљевљима

Саопштење за јавност коалиције За будућност Црне Горе поводом трибине одржане у Пљевљима

На трибини велике народне коалиције За будућност Црне Горе у Пљевљима, говорили су Владислав Бојовић, Горица Кнежевић Јеловац, Милан Лекић и легитимни предсједник општине Будва Марко Бато Царевић.

Владислав Бојовић је поручио да након је ова одлазећа власт девастирала и опљачкала све што су стигли и што смо као општина имали, посебно од великих привредних потенцијала и природних ресурса, сада су још насрнули и на наше светиње. Након 30. августа никада се више неће десити да природни ресурси буду стављени у функцију богаћења уске групе појединаца већ ће бити у служби стварања услова за пристојан живот свих грађана.

Бојовић је нагласио да је наша велика коалиција ,,За будућност Црне Горе” формирана од 11 политичких субјеката, што је јединствен примјер у историјски парламентаризма Црне Горе, чиме смо услишили и одговорили на захтјев народа Црне Горе који је желио велику коалицију како би одбранили светиње. Бојовић је поручио да ћемо, будите сигурни, наше светиње и нашу свету апостолску Српску православну цркву и одбранити! Ми имамо план и рјешења како да у економском смислу препородимо ову средину и отворимо пријеко потребна нова радна мјеста у привреди, пољопривреди, али и у туризму који је потпуно запостављен. Упркос пљачки пљеваљска општина и даље посједује потенцијал за покретање производње, отварање фабрика које би радиле и запослиле на стотине па и хиљаде раднике. Због тога морамо 30. да сви заједно смијенимо ову власт, снажно и јединствено! До побједе! Гласајте број 9!

Горица Кнежевић Јеловац је саопштила да је свима нама срце пуно јер су се сјевер и југ ујединили. Будва и Пљевља су данас на истом путу са истим циљем. Нагласила је да је наш циљ јасан, а гласи: крај тираније, крај корупције, крај лоповима и боље сјутра за нас и нашу дјецу.

Посебно се осврнула на суграђане које је можда мука натјерала да свој глас продају за 50 евра. Господо, за 50 евра продајете се на мандат од 4 године. Како је рекла, када тај износ подијелимо са бројем дана у те 4 године, ви овој власти вриједите 0.03 цента по дану. За тај износ ни земичку хљеба не можете да купите.
Знам да су многи гладни, али остајте са својим поносом, јер од 30. креће боље сјутра и боља будућност! Зато гласајте За будућност Црне Горе!

Милан Лекић је поручио да је пред сваке изборе народ вршио притисак на нас српске политичаре да се ујединимо и да скидамо ово зло које се надвило над Црном Гором. Овај пут смо вас послушали.

Он је указао да је ова криза почела још 1997. године када је највећи конвертит прихватио да спроводи издајничку политику у Црној Гори а све да би избјегао црвену потјерницу због криминала којим је почео да се бави од како је дошао на власт. Лекић је саопштио да је Мило Ђукановић из државних симбола изоставио и најмањи детаљ који идентификује Србе. Поручио је и да је Мило Ђукановић покрао све што се могло покрасти а сада је кренуо и на Бога, и ту се прерачунао. Указао је да је власт усвојила дискриминаторски закон којим се руше темељи Српске православне цркве и отима црквена имовина како би се прадала у руке распопу Мирашу Дедеићу, као и да је овај закон усмјерен искључиво против СПЦ. Милан Лекић је саопштио да ми не желимо ни више ни мање од онога што је договорено и потписано са Римокатоличком црквом прије више година и што је потписао Игор Лукшић, као и да је ово нецивилацијски закон јер у 21. вијеку предвиђа одузимање црквене имовине и насилни сепаратизам унутар вјековне цркве. Лекић је нагласио да они који гласају за ДПС на овим изборима морају да знају да гласају против себе, против своје државе, против своје дјеце и против своје Цркве и Бога. због чега сви грађани треба да гласају За будућност Црне Горе и број 9.

Марко Бато Царевић је саопштио да је увијек био рад гост у Пљевљима, али су нажалост сада другачије околности, јер види и велику енергију, велику снагу и братску љубав. Истакао је да оно што нас је свакако ујединило јесте усвајање овог срамног Закона о слободи вјероисповјести. Поручио је да посљедице владавине ДПС-а јесу да у Црној Гори имамо око 70% грађана који живе живот недостојан човјека, као и да се у политику укључио управо због одбране светиња, али и због људи који су у тешкој и неподношљивој економској ситуацији.

Царевић је саопштио да је владавина овог режима запамћена по корупцији, круминалу али и неравномјерном развоју Црне Горе, посебно имајући у виду да је у скоро свакој европској земљи, сјевер је развијенији од југа, док је само код нас обрнут случај. Он је нагласио да смо у великој опасности јер је овај закон чисти покушај елиминације Српског народа из Црне Горе. Царевић је поручио да су нам узели писмо, језик, а узимањем наших светиња желе да нам узму душу и да нас прогласе мањином. саопштио је да представници ове коалиције нису никакви националисти, али да жалимо за нашом браћом која су покушала да нас Србе, елиминишу из Црне Горе, и ми им то нећемо дозволити! Истакао је да ако треба, бранићемо наше светиње и животима, јер ми смо достојанствени насљедници својих предака и нема тога чега се ми плашимо.

O RTPV

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *