Naslovna / Vijesti / Hronika / Radnici “Komunalnih usluga” nastavljaju štrajk do ispunjenja njihovih zahtjeva

Radnici “Komunalnih usluga” nastavljaju štrajk do ispunjenja njihovih zahtjeva

Na zboru održanom 24. avgusta 2020. godine štrajkački odbor “Komunalnih usluga” upoznao je radnike o rezultatima razgovora sa predsjednikom opštine Pljevlja i donio određene odluke.

Vladimir Klačar, predstavnik Štrajkačkog odbora kazao je da radnici “Komunalnih usluga” ostaju pri ranijim zahtjevima i dodaju još jedan: da se ispoštuje Zakon o optimizaciji radnih mjesta i da zaposlenim koji su se prijavili za napuštanje radnih mjesta isplati otpremnina. Nastavljaju sa okupljanjima ispred zgrade opštine Pljevlja svakog dana u vremenu od 9 do 10 sati i na taj način izražavaju svoje nezadovoljstvo do konačnog rješavanja problema.

Radnici „Komunalnih usluga” su štrajk započeli 19. avgusta. Oni traže da im se za početak od 16 plata, koliko im se duguje, isplate po tri zarade, kao i da Poreska uprava povuče blokadu računa za neplaćene poreze i doprinose u iznosu od 340 hiljada eura.

Pljevaljsko preduzeće ima oko 50 zaposlenih radnika, koji obavljaju usluge sahranjivanja na gradskom groblju Ravni, poslove na gradskoj pijaci i u Azilu za napuštene životinje.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Formiran predmet povodom prijave protiv S.R. iz Pljevalja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet povodom prijave građanina kao i povodom navoda …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *