Naslovna / Vijesti / Društvo / Adaptacija otvorenih sportski terena na području opštine Pljevlja

Adaptacija otvorenih sportski terena na području opštine Pljevlja

Opština Pljevlja počela je sprovođenje planiranih aktivnosti adaptacije i sanacije otvorenih terena koja obuhvata osvježenje betonske podloge, obnavljanje djela sportskog mobilijara, saniranje štete na ogradi i svih drugih potrebnih radova. Za sada je uređen poligon za male sportove kod Doma Vojske na kome će se uskoro basket igrati pod reflektorima.

U okviru aktivnosti planiranih strategijom razvoja sporta Opštine Pljevlja, za potrebe građana prvenstveno mladih, planirana je adaptacija i sanacija otvorenih sportskih terena. Prvi teren koji je obnovljen i dobio novi, svježiji sportski izgled je teren malih sportova kod Doma Vojske.

„Ovo je jedan od poligona koji smo planirali da obnovimo. Jedan od terena koji je možda i najposjećeniji, pa smo zato i krenuli da ga prvo obnovimo. Planirano je na proljeće da krene obnavljanje terena, ali zbog okolnosti koje smo imali malo smo kasnili. Uradili smo nove boje za betonske podloge, zaštitnu ogradu i mreže. Nisu veliki radovi, ali mislim da znače djeci.“, objašnjava sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Emina Salihović.

Osim pomenutog Lokalna uprava radiće na adaptaciji i ostalih terena: teren Avdovina, Pavina Njiva, teren na Radosavcu kao i drugih ukoliko postoji potreba za uređenjem. Planirana je i zamjena mrežice na svim koševima koji se nalaze na pomenutim otvorenim terenima.

Poznati teren popularno “Gimnazijsko” biće obnovljen uz pomoc Vlade Crne Gore, zapisanim uspomenama i okupljanjima u basketu ostaće u sjećanju brojnih generacija.

„Obnavljanje poligona na klasičan način sa uređenjem, ocrtavanjem i tribinskim djelom.“,  precizirala je Salihović.

U toku su radovi na osposobljavanju reflektora na poligonu kod Doma vojske, Salihović je dodala da je svakako primamljivo igrati basket pod reflektorima. Pozivamo sugrađane, a posebno mlade ljude da se što više bave nekim vidom rekreacije.

„ Pošto je odložen početak školske godine za oktobar mislim da ćemo ove tople septembarske dane moći da koristimo za ovu vrstu rekreacije.“, kaže Salihović.

Svakako treba pomenuti izgradnju novog trena za male sportove u Gagovića imanju uz pomoć Ministarstva sporta i mladih koji je upotpunio sportski duh u našem gradu.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *