Naslovna / Vijesti / Društvo / Sedmodnevno ljetovanje u organizaciji JU Centar za socijalni rad

Sedmodnevno ljetovanje u organizaciji JU Centar za socijalni rad

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i JU Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljaka i ove, kao i ranijih godina, organizuje besplatno sedmodnevno ljetovanje za djecu korisnika materijalnog obezbjeđenja i djecu na porodičnom smještaju – hraniteljstvu.

Kako je kazala za našu televiziju, direktorica JU Centar za socijalni rad za opštine Pljevlja i Žabljak, Branka Danilović, zbog trenutne situacije sa virusom Covid19, interesovanje je bilo manje nego prethodnih godina, pa je u prvom terminu od 17. do 24. avgusta u dječijem odmaralištu u Bečićima boravilo 75 djece iz naše opštine.

„Mi svake godine imamo pravo na 200 mjesta u odmaralištima i ove godine smo imali prvi termin od 17. do 24 avgusta. Zbog postojeće epidemiološke situacije, bilo je malo manje interesovanje nego obično i imali smo prijavljeno 75 djece koja su ispunjavala uslove. A, osnovni uslovi za boravak u odmaralištu su da su djeca korisnika prava na materijalno, djeca iz hraniteljskih porodica i da su uzrasta od 7 do 14 godina.

Djeca su morala poštovati pravila NKT-a, u skladu sa postojećom epidemiološkom situacijom, a to znači da su sva djeca morala nositi maske i imali smo obezbjeđena sredstva za dezinfekciju“, pojasnila je Danilović.

Ona je istakla da je ove godine odmaralište u Bečićima, organizovalo ljetovanje u skladu sa svim preporukama NKT-a i IJZ.

„Odmaralište je organizovalo u skladu sa pravilima NKT-a, dezinfekciju svih prostorija gdje su boravila djeca, a posebno je bila organizovana dezinfekcija ruku djece, prilikom ulaska i izlaska iz odmarališta, a posebno prilikom ulaska u trpezariju. Mi smo takođe ponijeli određeni broj sredstava, da bismo imali i redovno smo ih koristili, tako da ove godine nijedno dijete nije imalo čak ni običnu prehladu“, kazala je Danilović.

Zbog manjeg broja prijavljenih u prvom terminu, djeca korisnika koji ispunjavaju uslove, moći će da se prijave za drugi termin besplatnog ljetovanja koje će biti realizovano od 31. avgusta do 7. septembra.

„Pošto nije počela školska godina, a mi nismo imali pun broj prijavljene djece, dali su nam još jedan termin od 31. avgusta do 7. septembra. Mi smo u ovoj nedelji počeli prijavu u već imamo prijavljen veliki broj djece“ zaključila je Danilović.

Dokumentacija se može dostaviti svakog radnog dana od 9 do 12 časova, najkasnije do 29. avgusta. Svako dijete koje ostvari pravo na ljetovanje u obavezi je da ponese zaštitnu masku u sladu sa naredbama NKT-a za sprečavanje širenja virusa Covid 19.

O Ana Dragaš

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *