Naslovna / Vijesti / Politika / MUP: U bazi 528 birača koji se potencijalno preklapaju

MUP: U bazi 528 birača koji se potencijalno preklapaju

AFIS sistem je pokazao da u bazi postoji 528 birača sa različitim alfanumeričkim podacima i fotografijama, koji imaju međusobno potencijalno preklapanje otisaka sa jednim ili više birača (1.364 hit-a), saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovaj resor je danas završio postupak provjere identifikacije otisaka prstiju crnogorskih državljana koji imaju biračko pravo, upoređivanjem fotografije otisaka prstiju, radi utvrđivanja da li postoji međusobna usklađenost i tačnost ovih podataka u biračkom spisku (AFIS).

“Naglašavamo da se u ovom slučaju ne radi o duplom identitetu, nego različitim licima za koje u postupku za izdavanje lične karte ili pasoša, od strane službenika nije poštovana obaveza da se poslije svakog uzimanja otiska prsta čisti staklo na uređaju za uzimanje otiska, uslijed čega je i došlo do preklapanja otisaka više lica”, dodaju iz MUP-a.

Napominju da je, u odnosu na broj birača upisanih u birački spisak, 540.026, broj od 528 birača, na nivou statističke greške i da nema uticaja na ostvarivanje biračkog prava ovih lica.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će, u najskorijem roku, pozvati ova lica radi uzimanja otisaka prstiju, u cilju otklanjanja navedenih nepravilnosti”, ističu oni.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Saopštenje za javnost povodom šovinističkih poruka u Pljevljima

Povodom šovinističkih poruka usmjerenih protiv naših sugrađana – pripradnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *