Naslovna / Vijesti / Politika / Opštinska izborna komisija spremna za početak izbora

Opštinska izborna komisija spremna za početak izbora

Članovi Opštinske izborne komisije (OIK) podjelili su izborni i dezinfekcioni materijal za 94 izborna mjesna na teritoriji Opštine Pljevlja. Prema riječima predsjednika OIK, Čeda Gospića ispoštovana je obaveza definisana Zakonom da predsjednici zadužuju materijale 48 sati prije održavanja izbora.

Opštinska izborna komisija završava sa aktivnostima koje je bila dužna da preduzme shodno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, kako bi spremno dočekala parlamentarne izbore 30. avgusta.

“Od strane DIK dobili smo izborni i materijal za dezinfekciju shodno pravilima NKT, kao i tehničkim kojih su birački odbori dužni da se pridržavaju.”, objašnjava predsjednik OIK, Čedo Gospić.

Na svim biračkim mjestima, birači su dužni da ispoštuju sledeća pravila shodno trenutnoj situaciji sa virusom COVID-19.

“Birači koji ulaze i izlaze na biračka mjesta dužni su da dezinfikuju ruke, obavezno nošenje maski i distance od dva metra. Sve će vidno biti istaknuto na biračkim mjestima.”, precizira Gospić.

Predsjednici biračkih odbora zadužuju izborni i dezinfekcioni materijal 48 sati prije održavanja izbora. I ova obaveza na vrijeme je ispoštovana.

“Ovi izbori se održavaju u atmosferi koja nije poznata do sada zbog korona virusa, zato nismo mogli ni da organizujemo edukaciju svih članova već samo predsjednika i zamjenika. Birački odbori su upoznati i znaju šta treba da rade.”, kaže Gospić.

Predsjednik OIK saopštio je da očekuje da se i ovi parlamentarni izbori održe u fer i korektnoj atmosferi.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Pogledajte koja partija je potrošila najviše novca za reklame na Fejsbuku

Političke partije i izborne liste potrošile su više od 77 hiljada eura za sponzorisanje njihovih …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *