Naslovna / Vijesti / Društvo / Početak radova na izgradnji rudarskog postrojenja za pripremu krečnjaka

Početak radova na izgradnji rudarskog postrojenja za pripremu krečnjaka

U toku je izvođenje pripremnih radova na izgradnji rudarskog postrojenja za pripremu i dobijanje fino mljevenog krečnjaka, u koje će biti uloženo oko 4.000.000 €. Riječ je o postrojenju definisanom u okviru Glavnog rudarskog projekta eksploatacije i prerade tehničko-građevinskog kamena površinskog kopa “Rajčevo brdo” koncesionara “Tim Company” DOO Pljevlja.

U njemu će se vršiti dobijanje mljevenog, mikroniziranog asortimana proizvoda na bazi kalcijum karbonatne sirovine koji ima široke mogućnosti upotrebe u industriji građevinskih materijala, a može se koristiti i za desumporizaciju SO2 gasa u termoelektranama i toplanama.

Obilasku lokacije su prisustvovali predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović, generalna direktorka za rudarstvo i geološka istraživanja u Ministarstvu ekonomije Crne Gore Biljana Jestrović, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, zajedno sa izvršnim direktorom kompanije “Tim Company” Miroslavom Dujovićem.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je istakao značaj projekta za opštinu Pljevlja koja gaji tradiciju rudarstva u Crnoj Gori. Pored velikih kompanija koje se bave eksploatacijom uglja i rude olova i cinka, opština u svom razvoju prepoznaje značaj jačanja produktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *