Naslovna / Vijesti / Društvo / U Gimnaziju “Tanasije Pejatović”upisano 80 učenika u prvi razred

U Gimnaziju “Tanasije Pejatović”upisano 80 učenika u prvi razred

Ove godine organizovana je elektronska prijava učenika za upis u prvi razred srednje škole u periodu od 29. juna do 2. jula. U Gimnaziju „Tanasije Pejatović“ u prvom upisnom roku upisano je 80 učenika. Podnošenje dokumenata originalno svjedočanstvo poslednja tri razreda osnovne škole, diploma Luča i diplome sa osvarenih državnim i međunarodnih takmičenja učenika koji su ostvarili pravo upisano organizovano je u prostorijama škole uz poštovanje mjera NKT.

Po planu ove godine u Gimnaziju je predviđeno za upis 112 učenika, u prvom upisnom roku upisano je 80, a za drugi upisni rok ostalo je mjesta još za 32 srednjoškolca.

Tradicionalno već nekoliko prethodnih godina u drugom upisnom roku nema zainteresovanih srednjoškolaca za upis u Gimnaziju, većinom se svi upišu u prvom upisnom roku, saopštili je direktorica iz Gimnazije „Tanasije Pejatović“, Ljiljana Bajčetić.

Upis u Gimnaziju starijih generacija  završen je 24. i 25. avgusta, obavještenje potpisuje direktorica Gimnazije.

Zahvaljujući znanjima i kompetencijama stečenim u Gimnaziji, posvećenom radu i odgovornosti maturanti Gimnazije „Tanasije Pejatović“ upisali su različite fakultete u Crnoj Gori i inostranstvu. Ove godine od 102 maturanta pljevaljske Gimnazije 34 učenika dobila su diplomu „Luča“, a 89 ih je nastavilo dalje školovanje i upisalo fakultet. Na zvaničnoj Fejzbuk stranici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ objavljen je spisak učenika koji su upisali fakultete iz različitih oblasti. Kolektiv Gimnazije svim učenicima želi mnogo uspjeha u ostvarenju životnih i profesionalnih ciljeva.

Ovo je još jedan od dokaz uspjeha, koliko znanja stečena u Gimnaziji otvaraju put učenicima za nastavak školovanja.

O Dragana Đurišić

Pročitajte i

Programska šema za ponedjeljak, 21. 9. 2020.

  PONEDJELJAK 21.9.2020.     7,00-7,40 Muzički program     7,40-7,50 Pljevljа u slici- repriza …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *