Naslovna / Vijesti / Hronika / Novi vandalizam, razbijena vrata Islamske zajednice Pljevlja, ubačena prijeteće poruka

Novi vandalizam, razbijena vrata Islamske zajednice Pljevlja, ubačena prijeteće poruka

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.

Pljevaljski imam Samir Kadribašić na svom fejsbuk profili objavio je fotografije koje tome svjedoče, uz poruku da se „ovome ludilu mora stati u kraj“.On je kazao da je kroz polomljeno staklo ubačena i poruka na kojoj je ispisano „Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica“.

-Ovo je vandalizam i ja ću policiju i načelnika Dragana Slavulja smatrati direktno odgovornim ukoliko ne pronađu počinioce“, rekao je Kadribašić.

Kazao je da na prostorijama Odbora Islamske zajednice nema video nadzor, ali da ima na kući preko puta, što bi moglo da pomogne u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Iz neformalne grupe „Bunt Crna Gora“ najavili su, da će, ako policija odmah ne rasvijetli taj slučaj „Srbi iz Pljevalja organizovati narodne patrole kako bi zaštitili svoje komšije od podmetačina DPS-a“.

Iz Uprave policije Vijestima je nezvanično rečeno da su prilikom redovnog obilaska terena primjetili razbijena vrata na prostorijama IZ u Pljevljima.

-Nakon saznanja da su razbijena vrata Odbora Islamske zajednice u Pljevljima, policija vrši uviđaj na licu mjesta i preduzima radnje iz svoje nadležnosti. O događaju je upoznat nadležni tužilac, kazali su iz UP.

U Pljevljima je sinoć bilo mirno i nije bilo bilo kakavog okupljanja na ulicama.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

UP: U danima vikenda uhapšen 21 vozač

Tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 37 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *