Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Energetski efikasan dom

Energetski efikasan dom

Prijavljivanje distributera, instalatera i građevinskih kompanija za učešće u programu “Energetski efikasan dom” traje do 4. septembra

Ministarstvo ekonomije objavilo je javni poziv distributerima/instalaterima i izvođačima radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima za učešće u programu “Energetski efikasan dom”.

Program “Energetski efikasan dom” ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju: sistema za grijanje na moderne oblike biomase; visokoefikasnih toplotnih pumpi za grijanje objekta, multisplit sistema za grijanje/hlađenje objekta, termoizolacije na fasadi stambenog objekta, energetski efikasne fasadne stolarije fotonaponskih sistema uz primjenu razmjene na mjestu konekcije.

Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva je 04.09.2020. godine.

Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije će opredijeliti 200.000 eura, a građani će moći da podignu beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa.

Cilj programa „Energetski efikasan dom“ je da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem visokoefikasnih sistema grijanja/hlađenja,  finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta, kao i ugradnjom sistema za proizvodnju električne energije.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Opštine naplatile 1,63 miliona eura naknada za bespravne objekte

Crnogorske opštine naplatile su ukupno 1,63 miliona eura naknada za komunalne opremanje za bespravne objekte, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *