Naslovna / Vijesti / Društvo / GA u posjeti Pljevljima

GA u posjeti Pljevljima

U posljednjih nekoliko dana svjedočimo izuzetno zabrinjavajućim dešavanjima u Pljevljima, kojima se mora pristupiti sa mnogo više pažnje i ozbiljnosti. Iz tog razloga, danas se predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić sastao sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima Samirom Kadribašićem i protojerejem Sašom Janjićem.

Vandalizam nad jednim vjerskim objektom je izuzetno ozbiljna i delikatna situacija i ne smijemo dozvoliti da se Bošnjaci, Muslimani ili pripadnici bilo koje vjerske ili nacionalne grupacije u Crnoj Gori osjećaju ugroženo.

Devedesete žive i danas jer do sada nije bilo adekvatnog procesuiranja ratnih zločina, nije se gradila vladavina prava i kao rezultat imamo ovakvu situaciju, bilo da su  odgovorni oni koji istinski žive još uvijek ove nakaradne vrijednosti ili oni koji želeći da vještački podstaknu podjele i strah. Imperativ je da nadležne institucije, a prije svega Uprava policije adekvatno reaguje i što prije rasvijetli ovaj slučaj i pronađe i procesuira odgovorna lica.

Svakako ohrabruju poruke mira, zajedništva i solidarnosti koje ovih dana dolaze sa različitih adresa; pozivamo i međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi i doprinese smirivanju situacije i nadglašavanju pomenutih pokušaja narušavanja vjerskog i multietničkog sklada u Crnoj Gori.

O RTPV

Pročitajte i

Programska šema za srijedu, 23. 9. 2020.

  SRIJEDA 23.9.2020.     7,00-7,40 AUTO SHOP“- repriza   Strana produkcija 7,40-7,50 Pljevlja u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *