Naslovna / Vijesti / Društvo / Porodica Glendžo donirala 10.000 eura Islamskoj zajednici u Pljevljima

Porodica Glendžo donirala 10.000 eura Islamskoj zajednici u Pljevljima

“Znači nam mnogo simbolika tog gesta i biće nam ogromno zadovoljstvo i čast da članove porodice Glendžo ugostimo kad god su u Crnoj Gori”, kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić.

Porodica Glendžo, kao znak podrške, povodom aktuelnih događaja, donirala je Islamskoj zajednici u Pljevljima 10.000 eura.

Ta porodica, koja kontinuirano šalje izdašnu pomoć najugroženijim stanovnicima, porijeklom je iz Crne Gore, ali su njemački državljani i žive i rade u Berlinu.

Zahvaljujući njima, u minule tri godine podijeljeno je više od 450 tona pomoći u hranu i hemijskim sredstvima za 9.000 porodica u Crnoj Gori.

Pored toga što posredstvom Crvenog krsta (CK) pomažu najugroženijim, dobročinitelji finansiraju i rad Narodne kuhinje Mitropolije crnogorsko- primorske (MCP) na Cetinju, Narodnu kuhinju u Nikšiću, a donacijama su pomogli, Dječju bolnicu, ali i liječenje dječaka iz Kolašina…

“Uz ogromno poštovanje prema porodici Glendžo, zahvalan sam na donaciji. Time su pokazali da njeguju vrijednosti koje se i mi zagovaramo, a to je podrška, solidarnost, ljubav… Znači nam mnogo simbolika tog gesta i biće nam ogromno zadovoljstvo i čast da članove porodice Glendžo ugostimo kad god su u Crnoj Gori”, kazao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić.

Izvor: Vijesti

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *