Naslovna / Vijesti / Društvo / Ekološki pokret ,,Ozon“ obilježava prvi Internacionalni dan čistog vazduha za plava neba

Ekološki pokret ,,Ozon“ obilježava prvi Internacionalni dan čistog vazduha za plava neba

Ekološki pokret Ozon predstavljanjem mehanizama građanskog monitoringa kvaliteta vazduha u Crnoj Gori, uključiće se u kampanju prvog Internacionalnog dana čistog vazduha za plava neba (International Day of Clean Air for blue skies ), koji će se 7. septembra obilježiti širom planete.

Kako objašnjavaju iz Ozona, zbog trenutne krizne situacije izazvane COVID 19 i mjera koje je propisalo Nacionalnon koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, predstavljanje mehanizama građanskog monitoringa biće realizovano putem medija i društvenih mreža, gdje će omogućiti zainteresovanim pojedincima da u direktnoj komunikaciji dobiju sve neophodne informacije kako se aktivno uključiti u građanski monitoring kvaliteta vazduha i upoznati ih sa rezultatima praćenja sezone grijanja 2019/2020.

Kampanja je pokrenuta pod okriljem Programa Ujednjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP), ima za cilj podizanje svijesti javnosti o značaju čistog vazduha za javno zdravlje i životnu sredinu, što prati i zvanični slogan “Čist vazduh za sve“ (Clean Air For All).

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *