Naslovna / Vijesti / Hronika / UP: U danima vikenda uhapšen 21 vozač

UP: U danima vikenda uhapšen 21 vozač

Tokom prethodnog vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 37 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica su zadobila teške, dok su njih 11 zadobila lake tjelesne povrede.

Shodno najavljenom pojačanom prisustvu saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja, sankcionisano je 1.085 vozača.

U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, čak 21 vozač je isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na “punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i tome slično.

U Nikšiću je lišen slobode B.V. (59) koji je upravljao teretnim motornim vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,70 g/kg.

Podgorička policija je u ulici Kralja Nikole kontrolisala vozača V.M. (45) kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,90 g/kg. V.M. je lišen slobode i priveden nadležnom sudiji za prekršaje.

Brzinom od 104 km/h vozio je S.K. (36) na putnom pravcu Berane – Ribarevine, u mjestu Poda gdje je ograničena brzina kretanja na 60 km/h i on je lišen slobode.

Još jednom apelujemo na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

O RTPV

Pročitajte i

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *