Naslovna / Vijesti / Društvo / Zastoja u nostrifikaciji diploma nema

Zastoja u nostrifikaciji diploma nema

Zastoja u postupku priznavanja odnosno nosrifikacije diploma studenata koji su studije završili van naše zemlje, u Ministarstvu prosjete, nema, kazala je generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u tom vladinom resoru Mubera Kurpejović.

“Ono gdje je moglo da se čeka nekih mjesec dana jeste u periodu od 15. jula do 25. avgusta kada su sve ustanove visokog obrazovanja, bilo u Crnoj Gori bilo van Crne Gore, bile na kolektivnm odnorima ili eventualno da su nedjelju dana prije ili kasnije počele sa radom zbog epidemiološke situacije i kod nas i u regionu”, kazala je Kurpejović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

Kada je u pitanju postupak priznavanja, dodaje Kurpejović, treba imati na umu da, osim provjere vjerodostojnosti koja ide preko same ustanove visokog obrazovnanja status ustanove se provjerava ili preko Ministarstva prosvjete određene zemlje ili preko republičkih inspekcija u zavisnosti o kojoj zemlji u regionu govorimo.

Kada govorimo o zemljama zapadne Evrope, SAD-a i slično onda, dodaje, postoje posebni linkovi gdje se može provjeriti status ustanove.

Ona je onima koji čekaju nostrifikaciju poručila da, ako nijesu putem telefona obaviješteni da je njihov postupak završen, to mogu učiniti putem imejla i kontaktirati zaposlene u Ministarstvu prosvjete koji se bave priznavanjem jer, kako je kazala, ne postoji zahtjev koji dugo čeka osim ako se provjera vrši diplomatskim putem pa se ne može uticati na rokove.

Izvor: RTCG

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *