Naslovna / Vijesti / Društvo / Studijska godina počinje 28. septembra, ispiti i kolokvijumi polagaće se na fakultetima

Studijska godina počinje 28. septembra, ispiti i kolokvijumi polagaće se na fakultetima

U skladu sa Akademskim kalendarom za 2020/21. studijsku godinu, prva nedjelja nastave na Univerzitetu Crne Gore počeće 28. septembra 2020. godine. Uvažavajući broj studenata i raspoložive prostorne kapacitete, poštujući preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlje, nastavni proces organizovaće se u prostorijama organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, na svim fakultetima i akademijama. Ispiti i kolokvijumi polagaće se na fakultetima, saopšteno je CdM-u iz PR službe Univerziteta Crne Gore.

“Uvažavajući broj studenata i raspoložive prostorne kapacitete, poštujući preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlje, nastavni proces organizovaće se u prostorijama organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, na svim fakultetima i akademijama. Imajući u vidu značaj interakcije i direktne komunikacije između profesora i studenata, gdje god to bude moguće radiće se na realizaciji nastave u prostorijama organizacionih jedinica u manjim grupama”, napominju iz UCG-a.

To će, kako pojašnjavaju, biti moguće na onim organizacionim jedinicama, odnosno studijskim programima, koji broje manji broj studenata, te kod onih organizacionih jedinica koje svojim prostornim kapacitetima zadovoljavaju propisane mjere.

“Na organizacionim jedinicama koje broje veći broj studenata i koje prostornim kapacitetima ne mogu obezbijediti poštovanje propisanih mjera, razmatramo mogućnost organizovanja nastavnog procesa uz pomoć online alata”, ističu u UCG.

Prema njihovim riječima o realizaciji nastave u ovim vanrednim uslovima, razmišljalo se blagovremeno.

“Rektor Univerziteta Crne Gore je uputio dopis svim organizacionim jedinicama početkom jula 2020. godine da svi profesori i saradnici pripreme cjelokupan nastavni sadržaj za studijsku 2020/21.godinu za opciju online nastave. Stoga, Univerzitet Crne Gore je spreman za odvijanje nastave redovnim i online putem”, naglašavaju na UCG-u.

Na pitanje CdM-a kako će se polagati ispiti i kolegijumi na UCG-u kažu da će se ispiti i kolokvijumi organizovati i realizovati u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, koji propisuje obavezno polaganje ispita na organizacionim jedinicama Univerziteta, te važećim propisima Univerziteta Crne Gore i uz strogo poštovanje preporuka NKT-a.

Jiš jednom napominju da jeUniverzitet Crne Gore Gore spreman za odvijanje nastave redovnim i online putem, uvažavajući sve specifičnosti određenih studijskih programa i u najboljem interesu studenata.

“Nakon završetka septembarskog ispitnog roka, kada ćemo imati precizan broj studenata koji će slušati nastavu u studijskoj 2020/21.godini, organizacioni detalji će biti precizirani i studenti će blagovremeno biti informisani o modelu održavanja nastave i vježbi za sve predmete”, zaključuju u izjavi za CdM u UCG-u.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Lokalne samouprave, Uprava policije i Uprava za inspekcijske poslove dogovorile koordinirane kontrole poštovanja epidemioloških mjera

Nadležni organi u lokalnim samoupravama će zajedno sa Upravom policije i Upravom za inspekcijske poslove …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *