Naslovna / Vijesti / Kultura / U galeriji ,,Vitomir Srbljanović” otvorena izložba slika naše sugrađanke Aide Kondo Kaltak

U galeriji ,,Vitomir Srbljanović” otvorena izložba slika naše sugrađanke Aide Kondo Kaltak

Nakon skoro tri mjeseca pauze zbog pandemije korona virusa, galerija ,,Vitomir Srbljanović” počela je sa izložbenim aktivnostima. Sinoć je otvorena izložba slika naše sugrađanke Aide Kondo Kaltak pod nazivom ,,Novi dan“.

Prva samostalna izložba naše sugrađanke slikarke Aide Kondo Kaltak otvorena je u galeriji ,,Vitomir Srbljanović”. Izložba je realizovana uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore i pod pokroviteljstvom Savjeta muslimana Crne Gore.

Aida Kondo Kaltak rođena je u Pljevljima 1970.godine. Nakon završenog osnovnog obrazovanja u OŠ ,,Ristan Pavlović” Aida je završila Gimnaziju ,,Tanasije Pejatović” ali i Srednju medicnsku školu u Beranama. Slikarstvom se bavi amaterski, kontinuirano od 2006. godine. Ljubav prema likovnom izrazu i likovnim umjetnostima osjetila je u ranom djetinjstvu. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Pljevlja a učestvovala je na brojnim grupnim izložbama u Pljevljima i drugim crnogorskim gradovima. Slika četkicom i špatlom u tehnici ulje na platnu a uporedo radi i akvarel. Aida je većini Pljevljaka poznata iz JPU ,,Eko Bajka” gdje radi već 12 godina.

Na Aidinim slikama preovladavaju pejzaži u svojoj stvarnoj i nestvarnoj ljepoti.

O Alen Džakić

Pročitajte i

Potparić: Trudim se da spreman dočekam povratak na scenu

Crnogorski harmonikaš Nemanja Potparić već neko vrijeme uspješno gradi karijeru, kako kao profesor, tako i …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *