Naslovna / Vijesti / Društvo / Ministarstvo prosvjete: Neozbiljno najavljivati nova odlaganja školske godine

Ministarstvo prosvjete: Neozbiljno najavljivati nova odlaganja školske godine

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je moguće novo odlaganje početka školske godine reagovalo je Ministarstvo prosvjete koje je ocijenilo da su takve najave neozbiljne.

“Ministarstvo prosvjete nema bilo kakvih informacija o novim odlaganjima školske godine i neozbiljno je takve informacije plasirati, pa makar i kao mogućnost, i tako stvarati zabunu. Svaka konkretna promjena, kad se i ako se bude desila, a trenutno naznaka za to nema, biće saopštena od strane Ministarstva”, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Takođe, ističu da je, očekivano je i legitimno da svaki građanin ima sopstveno mišljenje na temu organizacije školske godine.

“Ipak, Ministarstvo odgovara za čitav sistem koji, kako smo naveli, zajedno sa predškolcima broji preko 100 000 djece, pa se svaka odluka donosi tako da bude najbolja moguća za taj sistem. I što je najvažnije, nikad sebi nećemo dozvoliti avanturizam da idemo mimo preciznih preporuka zdravstvenih vlasti”, ističu u Ministarstvu prosvjete.

U svakom slučaju, kako kažu, prate situaciju zajedno sa institucijama i ustanovama iz resora zdravlja, razumiju da svako ima svoje mišljenje na temu, ali isto tako vjeruju da svoju ličnu i profesionalnu ozbiljnost pokazuju prije svega tako što iznose provjerene informacije i ne unose zabunu.

Izvor: CdM

O RTPV

Pročitajte i

Na koronavirus pozitivno još 212, četiri slučaja u Pljevljima

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 857 uzorka na …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *