Naslovna / Vijesti / Društvo / Asfalt za 23 seoska puta

Asfalt za 23 seoska puta

Iz Opštine Pljevlja nedavno su saopštili da je potpisan ugovor sa kompanijom „Crnagoraput” vrijedan 670 hiljada eura za asfaltiranje seoskih puteva. Iz lokalne uprave naglašavaju da će ukupno na prostoru opštine biti asfaltirano 11 kilometara seoskih puteva, i to na 23 putna pravca.

Ove godine vodimo se principom da ne asfaltiramo manje od 400 metara dionice – saopštili su iz lokalne uprave, uz podsjećanje da su prethodnih godina planirali asfaltiranje dionica dužine po 200 metara, pa taj posao nije bio izvodljiv za izvođača radova i dolazilo bi do njihovog odustajanja.

Iz Mjesne zajednice Potkovač poručuju da se raduju što će konačno krenuti radovi na asfaltiranju seoskih puteva. Kažu da se nadaju da će sada asfaltu biti bliža i seoska škola, te da će i osnovci koji putuju do matične škole u Boljanićima lakše i brže putovati.

Naše selo ima još uvijek četvororazrednu školu, koja ima đake. Pritom školskim vozilom svakodnevno iz sela idu školarci do matične škole u Boljanićima. Asfaltiranjem dijela puta preko sela Brekinje i škola u Strahovom dolu biće bliža kvalitetnijim putnim pravcima – kaže predsjednik MZ Potkovač Vasilije Drobnjak uz napomenu da se duži niz godina nije ulagalo u seosku putnu infrastrukturu u ovoj mjesnoj zajednici. Drobnjak kaže da je prošle godine dobio obećanje iz lokalne uprave da će se asfaltirati jedan dio puta, i to onaj najkritičniji, preko sela Brekinje, te da je nedavno dobio obećanje da će radovi početi čim se završe poslovi na gradskom području.

Očekujem da će ovaj dio puta biti asfaltiran. Možda to nije neka velika dužina, ali je bitno da se asfaltiranje vrši svake godine – kaže Drobnjak.

Izvor: dan.co.me

O RTPV

Pročitajte i

CAZAS: Godišnje 1.400 abortusa, većina namjernih

Povodom 26. septembra Svjetskog dana kontracepcije, iz CAZAS-a je saopšteno da se u Crnoj Gori …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *