Naslovna / Vijesti / Društvo / Znatno više od evropskog prosjeka: Crnogorci najviše koriste automobile, najmanje vozove

Znatno više od evropskog prosjeka: Crnogorci najviše koriste automobile, najmanje vozove

Kad je u pitanju Crna Gora, u izvještaju je navedeno da jje od ukupnog putničkog transporta u našoj zemlji 1,3 odsto činio željeznički saobraćaj, 96,4 odsto automobilski saobraćaj, a 2,3 odsto transport autobusima, pokazuju podaci Eurostata.

Putovanje automobilom 2018. godine činilo je 82,9 odsto od ukupnog putničkog transportaširom Evropske unije, u poređenju sa 9,3 odsto za putničke autobuse, gradske autobuse i trolejbuse i 7,9 odsto za vozove, pokazalo jeistraživanje Eurostata.

Prema istraživanju, među državama članicama EU automobilski transport činio je najveći udio putničkog saobraćaja u Litvaniji, čak 90,4 odsto.

Što se tiče putovanja vozovima, Austrija je imala najveći udeo putničkog saobraćaja i to 12,9 odsto, a za putničke, gradske autobuse i trolejbuse Mađarska je imala najveći procenat – 20,8 odsto, navodi Eurostat.

Međutim, ova slika može izgledati drugačije u 2020. godini kao rezultat mjera zatvaranja i ograničenja putovanja koje su uvele države članice EU, kao i promjena u ličnim preferencijama nakon izbijanja virusa kovida 19, navodi Izvještaj.

Izvor: Pobjeda

O RTPV

Pročitajte i

Završni radovi na adaptaciji i izgradnji sportskih igrališta u Gagovića imanju i terenu kod Gimnazije

U saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore, Opština Pljevlja realizuje izgradnju novog terena …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *