Naslovna / Vijesti / Hronika / Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

Akcija Taksi: Kontrolisano 768 vozila, kažnjena 193 vozača

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su 18. i 19. septembra 2020. godine, u svim gradovima Crne Gore, realizovali operativnu akciju Taksi, saopštili su danas iz Uprave policije.

Kako ističu, cilj akcije je bio kontrola auto – taksi vozila i vozača, koji se bave javnim prevozom putnika.

“Tokom realizovanja akcije, kontrolisano je 768 taksi vozila i vozača. Zbog počinjenih prekršaja, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobracaja na putevima, sankcionisana su 193 vozača, od čega je više od trećine ili čak 72 vozača, sankcionisano u Podgorici”, naveli su u policiji.

Ta činjenica, naglasili su, posebno zabrinjava, imajući u vidu da ova kategorija učesnika u saobraćaju vrši javni prevoz putnika, te je realno očekivati da baš oni u najvećoj mjeri poštuju zakon, što očigledno nije slučaj.

“Apelujemo na pravna lica i vlasnike auto-taksi preduzeća i vozila, da skrenu pažnju svojim vozačima na striktno poštovanje zakona, imajući u vidu da će oni, ali i ostali učesnici u saobraćaju i u narednom periodu, biti predmet pojačanih kontrola od strane saobraćajne policije”, poručuju iz Uprave policije.

O RTPV

Pročitajte i

Najviše samoubistava u Pljevljima i Budvi

Uprava policije registrovala je od početka godine do 1. septembra 63 samoubistva. Kako navode, u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *