Naslovna / Vijesti / Hronika / Danas u Pljevljima preminuo Milenko Bezarević, istaknuti sportski i društveno-politički radnik i pedagog

Danas u Pljevljima preminuo Milenko Bezarević, istaknuti sportski i društveno-politički radnik i pedagog

Milenko je rođen 1932.godine u Pljevljima kao drugi sin Mihaila Mika trgovca i majke Slavke rođ. Džuverović. Osnovno školovanje i gimnaziju završio u Pljevljima, a studije Geografije u Beogradu. Odmah nakon završetka studija radi kao profeor Geografije, a krajem 70-ih godina prošlog vijeka, osnovao je Đačku zadrugu koja je sigurno bila najorganizovanija zadruga takve vrste u ondašnjoj Jugoslaviji. Tokom svog radnog vijeka obavljao je brojne važne društveno-političke funcije, a jedno vrijeme bio je poslanik u skupštini SR Crne Gore.
Milenko je bio fudbaler „Breznika“ a po prestansku igračke karijere, radio je kao sportski novinar beogradskog Sporta I Pljevaljskih novina. Dugo godina bio je angažovan kao član uprave, a jedno vrijeme kao čelni čovjek FК Rudar. Bio je prvi predsjendik Školskog fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore, a kasnije Crne Gore. Za svoj rad u organima Fudbalskog saveza Jugoslavije Milenko Bezarević je 1997.godine dobio najveće priznanje fudbalske organizacije Zlatnu plaketu i tako se svrstao u najznačajnija imena ovog najpopularnijeg sporta.
Dugo godina živio je u skaldnom braku sa profesoricom srpsko hrvatskog jezika i književnosti pokojnom Milojkom Bezarević i bio ponosni otac Saše i Magde.

O Milivoje Irić

Pročitajte i

Najviše samoubistava u Pljevljima i Budvi

Uprava policije registrovala je od početka godine do 1. septembra 63 samoubistva. Kako navode, u …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *