Naslovna / Vijesti / Ekonomija / Isplaćene 33 otpremnine

Isplaćene 33 otpremnine

Opština Pljevlja je od 2018. do 2020. godine isplatila otpremnine za 33 radnika. Naime, za protekle dvije godine 33 zaposlena administrativna radnika i radnika na drugim poslovima koji su tražili sporazumni odlazak s radnih pozicija dobili su otpremnine. Lokalnu pravu u tom poslu je podržalo Ministarstvo javne uprave uplatom od 100.000 eura.

Osim što uredno izmiruje reprogramirane obaveze, Opština Pljevlja je između šest ovom prilikom posmatranih opština ostvarila najbolje rezultate kada su u pitanju neto efekti u sprovođenju plana optimizacije. Takođe, imajući u vidu da je novim aktom o sistematizaciji Opština Pljevlja ukinula sva radna mjesta za koja je 2019. godine isplatila otpremninu na račun sporazumnog prekida radnog odnosa, može se zaključiti da se u ovom slučaju plan optimizacije i odluke Vlade poštuju u potpunosti, navodi se u predlogu Ministarstva javne uprave za transfer sredstava koji je Vlada usvojila.

Pomenuto ministarstvo je, pored Pljevalja, novčanim sredstvima podržalo Bijelo Polje sa 190.000 i Cetinje sa 60.000 eura.

Pljevaljska lokalna uprava je 17. februara imala 258 zaposlenih od čega je 12 bilo zaposleno na određeno vrijeme, a 246 na neodređeno. Pritom je samo za decembar prošle godine za bruto plate zaposlenih potrošeno 224. 922 eura. Za plate u ovoj godini iz opštinske kase je planirano da se isplati 2. 699. 064 eura što je više od deset odsto opštinskog budžeta, koji je planiran na 20 miliona eura.

U lokalnoj upravi su tokom ove godine najavljivali da će sve uraditi kako bi se broj zaposlenih smanjio za još pet odsto.

Izvor: dan.co.me

O RTPV

Pročitajte i

Za dvije godine Crna Gora će imati 5G mrežu

Najvažnijii izazovi koji očekuju Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u narednom četvorogodišnjem …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *