Naslovna / Vijesti / Ekonomija / U Sekretarijatu za privredu Opštine Pljevlja aktivnosti teku planiranom dinamikom

U Sekretarijatu za privredu Opštine Pljevlja aktivnosti teku planiranom dinamikom

Aktivnosti u Sekretarijatu za privredu Opštine Pljevlja – Službi za poljoprivredu  u ostvarenju Agrobudžeta za 2020. godinu i pored složene epidemiološke situacije, teku planiranom dinamikom. Pored redovnih aktivnosti u okviru 23 agrobudžetske mjere, a u cilju umanjenja posledica uzrokovanih pandemijom virusa COVID 19, sprovodi se i dio mjera koje su uvećane u ukupnom iznosu od 100.000 €  i to:

Podrška ratarskoj proizvodnji, Podrška proizvodnji kontinentalnog voća, Nabavka visokih tunela i profesionalnih plastenika i Mjere za poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima.

Posebno treba istaći sledeće  aktuelnosti:

U okviru mjere Podrška ratarskoj proizvodnji, osim područja predvidjenih Agrobudžetom za 2020. godinu, gdje je iznos podrške nepromijenjen, predvidjene su sledeće izmjene i dopune:

  • samostalna nabavka sjemena žitarica za jesenju sjetvu 2020. godine se podržava i na drugim dijelovima opštine Pljevlja. Iznos podrške za ostale dijelove opštine je do 100 €/ha za konvencionalnu proizvodnju i do 200 €/ha za organsku proizvodnju. Podrška se ostvaruje za površinu do 3 ha po podnosiocu zahtjeva.
  • direktna podrška za proizvodnju silažnog kukuruza (za 2020. godinu) – iznos podrške je do 150,00 €/ha (minimalna površina 0,30 ha)
  • subvencije za žetvu:

umjesto dosadašnjih 50 €/ha za konvencionalnu proizvodnju i 80 €/ha za organsku proizvodnju, subvencije za žetvu žitarica iznose i za konvencionalnu i organsku proizvodnju 180 €/ha.

Isplata subvencija i pored otežavajućih okolnosti, uslovljenih aktuelnom epidemiološkom situacijom, teku po planu.

Zainteresovani poljoprivrednici sve informacije mogu dobiti u Sekretarijatu za privredu – Služba za poljoprivredu ili na telefon 069-308 -199

S E K R E T A R

Budimir Bajčetić

O RTPV

Pročitajte i

Za dvije godine Crna Gora će imati 5G mrežu

Najvažnijii izazovi koji očekuju Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) u narednom četvorogodišnjem …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *