Naslovna / Vijesti / Kultura / Otvorena izložba slika, skulptura, grafika i crteža – dobitnici nagrada „Pivo Karamatijević“

Otvorena izložba slika, skulptura, grafika i crteža – dobitnici nagrada „Pivo Karamatijević“

U okviru Pljevaljskih novembarskih svečanosti 10. novembra 2020. godine u prostorijama Umjetničke galerije otvorena je izložba slika, skulptura, grafika i crteža – dobitnici nagrada „Pivo Karamatijević“, bez prisustva publike zbog poštovanja mjera na suzbijanju epidemije COVID 19. Zainteresovani građani izložbu mogu pogledati svakim radnim danom u vremenu od 8 i 30 do 12 i 30 uz poštovanje mjera NKT-a.

Projekat pod nazivom „Dobitnici nagrada „Pivo Karamatijević“ je prilika da se na jednom mjestu sakupe biografski podaci i podaci o aktivnostima na polju likovnog stvaralaštva i da se pljevaljskoj i drugoj publici, gdje ova izložba bude gostovala, predstave njihova umjetnička djela –kazao je Belis Pojatić, direktor Umjetničke galerije „Vitomir Srbljanović“.

Od 78 nagrađenih radova u depoima Međurepubličke zajednice pronađeno je i izloženo 58 radova.

Izložbu je otvorila Emina Salihović, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti. Ona je istakla da djela koja su nagarđivana pokazuju kako su pojedine teme inspirativne za više autora i da su podsticaj za različite kreacije. Salihović je pozvala sve zainteresovane građane da posjete ovu zanimljivu izložbu koja će biti otvorena do 25. novembra kada će biti upriličena izložba „Pljevaljski slikari“.

O Vesna Tanjević

Pročitajte i

Promovisana monografija Spomenici NOR-a u Pljevaljskom kraju „Znamenja slobode“

Predstavljanje monografije Spomenici slobode – Spomenici NOR-a u Pljevaljskom kraju Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ daje …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *